Vergelijk tuinmeubelen eenvoudig online!

koop tuinmeubelen online

Hoe koop je de beste tuinmeubelen online?

In dit artikelen onthullen wij handige tips omtrent tuinmeubelen en accessoires, hoe je ze het beste kunt onderhouden en wanneer je ze het beste kunt kopen. Of je nu tuinmeubelen wilt die het buitenleven tot een plezier maken, of dat je liever ligstoelen hebt om een ontspannende oase net buiten je achterdeur te creëren, onze tips helpen je bij het vinden en onderhouden van de beste meubels voor jou. Maar waar begin je? Lees verder om te ontdekken welke soorten en accessoires je nodig hebt, wanneer je ze kunt kopen en hoe je voor je nieuwe meubels moet zorgen, zodat je niet ieder jaar nieuwe meubelen hoeft te kopen. 

Soorten tuinmeubelen

Het is van essentieel belang dat je het juiste materiaal voor jouw tuinmeubelen kiest. We nemen vier veelgekozen type meubelen bespreken de voor- en nadelen. 

houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen

Hout is een geweldige optie als je een natuurlijk thema hebt. Als u het juiste type kiest, is het een stevige en duurzame toevoeging aan uw tuin. Naaldhout, zoals grenen en ceder, kost minder, maar is meer geschikt voor binnenhuisinrichting en moet constant tegen de elementen worden beschermd. Duurder hardhout, zoals teak en eucalyptus, gaat lang mee en zou, als het jaarlijks met olie en beits wordt behandeld, op natuurlijke wijze moeten verweren.

Voordelen houten tuinmeubelen:

 • Duurzaam Stevig
 • Het houdt geen warmte vast – geen verbrande benen op een zonnige dag
 • Ziet er natuurlijk uit
 • Kan in verschillende kleuren worden geverfd of gebeitst

De nadelen van houten tuinmeubelen:

 • Duur
 • Heeft jaarlijks onderhoud nodig
metalen tuinmeubelen

Metalen tuinmeubelen

Als u op zoek bent naar iets dat onderhoudsarm en duurzaam is, kan metaal iets voor u zijn. Hij is stevig en weerbestendig – zorg er wel voor dat je een roestbestendige set kiest – en kan het hele jaar buiten blijven staan. De meeste worden echter geleverd met kussens die moeten worden opgeborgen als het nat of koud is. Je moet ook oppassen dat je jezelf niet verbrandt aan het materiaal bij erg warm weer. Veel sets hebben een minimalistisch ontwerp, terwijl sommige opvouwbaar zijn, wat geweldig is als je een kleinere tuin of balkon hebt. De kosten zijn afhankelijk van het type en de grootte van de set.

De voordelen van metalen tuinmeubelen:

 • Duurzaam
 • Onderhoudsarm
 • Geschikt voor kleinere ruimtes

Nadelen tuinmeubelen van metaal:

 • Wordt warm op zonnige dagen
 • Kussens apart kopen (juiste formaat is dan enorm belangrijk!)
kunstof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn geweldig als je een beperkt budget hebt. Je vindt er veel verschillende stijlen en vormen tegen lage kosten. Ze zijn echter misschien niet zo duurzaam of stevig als andere materialen. Kunststof is weerbestendig, dus je hoeft hem in de winter niet op te bergen. Door extreme hitte kan het echter soms kromtrekken. De meeste plastic opties worden ook gemonteerd geleverd. Als je weinig ruimte hebt, probeer dan een set te kiezen die stapelbaar is om het opbergen veel gemakkelijker te maken.

Voordelen van kunstof tuinmeubelen:

 • Geschikt voor ieder budget
 • Stapelbare sets
 • Weerbestendig
 • Weinig onderhoud
 • Minimale montage

Nadelen van kunstof tuinmeubelen in de tuin:

 • Niet milieuvriendelijk
 • Niet zo duurzaam of stevig als andere materialen
tuinmeubelen onderhouden

Onderhoud aan tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen onderhouden

Naaldhout moet één keer per jaar worden weggespoeld met een houtreinigingsproduct voordat het wordt behandeld met een beits of verf. Hardhout moet elk jaar worden gewassen met zeepsop, maar het zal op natuurlijke wijze verweren. Als u echter wilt dat uw meubels er als nieuw uit blijven zien, kunt u er ook een olie of een beits op gebruiken. Verf echter geen hardhout, omdat het oliegehalte ervoor zorgt dat de verf ongelijkmatig droogt. Het is het beste om uw houten meubelen bij koud of nat weer afgedekt te houden.

Metalen tuinmeubelen onderhoud

De meeste metalen tuinmeubelen worden al geleverd met een beschermende kit die roesten voorkomt, dus je hoeft ze alleen maar af en toe schoon te maken met een sopje. Als u merkt dat de kit borrelt of barst, kunt u deze altijd oppoetsen en afdekken met een nieuwe, beschermende laag. Door het uit de elementen te houden, wordt ook de levensduur verlengd.

Kunststof tuinmeubelen onderhouden

Kunststof is het makkelijkst om te onderhouden. Het enige dat u hoeft te doen, is het vuil afwassen met warm zeepsop. Witte kunststoffen kunnen na verloop van tijd een beetje geel worden. Om het op te frissen kunt u het wassen met een schuurmiddel. Bij extreme hitte kunnen sommige kunststoffen ook kromtrekken, dus u kunt ze bij zonnig weer in de schaduw bewaren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Meer tuininspiratie