Vergelijk tuinmeubelen eenvoudig online!

onderhoudtips barbecue

Onderhoudstips voor je barbecue (gas)

Het is enorm belangrijk dat je je barbecue regelmatig grondig gaat schoonmaken. Alleen zo kan je dan jarenlang genieten van je barbecue. In dit artikel geven wij je aantal tips hoe je snel en efficient je barbecue kunt onderhouden.

Onderhoudsvriendelijke onderdelen

De meeste onderdelen van een barbecue zijn onderhoudsvriendelijk. Dat betekent dat je gewoon de reguliere (schurende) reinigingsmiddelen en sponsjes kunt gebruiken. Wat wel belangrijk is om zeker geen koud water te gieten op een kuip die nog warm is. Hierdoor kan je het emaille beschadigen. Het onderhouden van je barbecue is dus het beste als deze volledig koud is.

Roestvaststalen onderdelen

Om roestvaststalen onderdelen te reinigen is het belangrijk om niet aan de slag te gaan met agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes. Een doek of (zachte) spons is optimaal om deze onderdelen te reinigen. Een handige tip is om het middel in te laten werken zodat je eenvoudiger en snelle de boel schoon en droog krijgt. Door deze onderdelen niet in contact te brengen met chloor, zout of ijzer voorkom je dat de onderdelen gaan roesten. Tijdens de wintermaanden is het ook slim (wanneer je de ruimte hebt) om de barbecue binnen te zetten in de garage of schuur.

Het rooster

Door je barbecue na het laatste stukje vlees of groente ongeveer 10 minuten te laten branden op het hoogste standje. Hierdoor brandt een groot deel van het vuil op en kan je met een borstel snel en eenvoudig het overage vuil verwijderen. Wij begrijpen dat tijdens de koude wintermaanden je niet aan de slag gaat met de barbecue in je tuin. Een handige tip is om je roosters in te wrijven met een klein laagje bakolie, wikkel ze vervolgens in papier en berg ze (binnenshuis) op.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Meer tuininspiratie