Vergelijk tuinmeubelen eenvoudig online!

Tips voor tijdens het kopen van een nieuwe tuinset

Een nieuwe tuinset kopen is natuurlijk een hele opgave. Het aanbod is enorm en moet je nou wel of niet een tuinset in de winkel of gewoon snel online kopen? Tuinmeubels vergelijken begrijpt dat op dit moment het niet altijd makkelijk is om naar de winkel te gaan. Wij hebben hieronder 3 handige tips die je kunt gebruiken tijdens je zoektocht naar een nieuwe tuinset. Ga je verhuizen of zijn je oude tuinmeubelen toe aan vervanging? Laat je inspireren door ons ruim aanbod tuinsets!

Tip 1: kies je soort tuinset

Klinkt logisch toch? Maar bij tuinmeubels vergelijken is enorm veel keuze in tuinsets. Er zijn verschillende soorten tuinsets, verkrijgbaar in allerlij kleuren en maten. Het is dus belangrijk om als eerste te bedenken welk type tuinset jou het meeste aanspreekt. Weet je al precies welke tuinset je wilt kopen? Bekijk hier onze mogelijkheden:

De meeste mensen kiezen voor de diningset in hun achtertuin. Deze set bestaat uit een eettafel met 4- of 6 stoelen. Heb je geen grote tuin en woon je bijvoorbeeld in een appartement? Dan is het mogelijk om voor een wat kleinere tuinset te gaan, bijvoorbeeld de bistro- en balkonset. Een barset wordt vaak gekozen door mensen die een overkapping of in de openlucht graag wat eten en drinken. Welke type tuinset is het meest geschikt voor jou?

Tip 2: Bepaal het aantal zitplekken

Hoeveel mensen moeten aan tafel kunnen zitten? En in welke vorm wil jij je nieuwe tuintafel hebben? In de praktijk is het vaak slimmer om een rechthoekige tuintafel te kiezen. Echter zijn er ook genoeg mogelijkheden om een ronde of ovale tafel te kopen. Bedenk goed hoeveel ruimte je wilt geven aan je tuinset. Heb je veel ruimte vrij en wil jij alle vrienden een plekje kunnen geven? Kies dan tijdens het tuinset kopen voor genoeg zitplekken.

Tip 3: Koop de juiste tuinkussens

Tuinkussens zijn verkrijgbaar in enorm veel stijlen, materialen en kleuren. Het kussen is net als het kopen van de tuinset net zo belangrijk. Het kussen dat je kiest is afhankelijk van het type tuinset dat je gaat kopen. Wanneer je tuinset komt te staan op een harde ondergrond (hout of gecoat metaal) dan is het verstandig om te kiezen voor dikke tuinkussens voor meer comfort. Voor stoelen met een rug- en zitgedeelte van textileen zijn de wat dunnere tuinkussens prima. Hierdoor behoud je de ergonomische vorm maar verlies je niets aan het comfort. 

Wil jij jarenlang plezier hebben van zowel je tuinset als tuinkussens? Wij raden je dan aan om zuinig om te gaan met de kussens. Na een lange zomeravond is het slim om de kussens op te bergen. Op Tuinmeubels vergelijken kan je eenvoudig en voordelig een kussentassen bestellen voor het opbergen van je tuinkussens. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Meer tuininspiratie