Vergelijk tuinmeubelen eenvoudig online!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een parasol?

Is je huidige parasol toe aan vervanging? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken letten als je een nieuwe design parasol kopen gaat. Maar waar moet ik nou precies op letten? In dit artikel lees je handige weetjes en tips & tricks die het makkelijker maken om een parasol te kopen. 

Wat is een geschikte parasol voor mijn tuin?

Er zijn verschillende type parasols verkrijgbaar. Het belangrijkste van een parasol is natuurlijk het voldoende schaduw geven wanneer jij lekker in je tuin of balkon zit. Om een exemplaar te kiezen waar je plezier van hebt zou je de volgende vragen moeten beantwoorden. 

Hoeveel ruimte is er beschikbaar?

Afmetingen zijn cruciaal tijdens het kopen van een nieuwe parasol. Houdt rekening met zowel de breedte als diepte van jouw terras. Dit zorgt voor het eenvoudig open en dicht kunnen doen van je parasol. 

Waar gaat de parasol staan?

Denk goed na waar je eigenlijk je parasol wilt plaatsen. Want in elke richting moet hij kunnen staan of draaien? Hou er dus goed rekening mee hoe de zon op je terras of balkon schijnt overdag. 

Waar wil ik schaduw creëren?

Hoeveel schaduw wil je creëren op je terras met een parasol? Dit hangt natuurlijk af welke tuinmeubelen je verder hebt staan. Een grote loungeset of tuinset heeft natuurlijk de nodige schaduw nodig. 

Hoe zit het met de wind?

Wind kan gevaarlijk zijn voor je parasol. Als er veel wind is is het belangrijk om een stevige parasol te kopen met een (zwarte) parasolvoet. Weinig tot geen wind in je tuin/balkon? Dan hoef je hier verder geen extra rekening mee te houden. 

Welke parasol kies ik?

Tijdens het kiezen van een nieuwe parasol is voornamelijk belangrijk om de oppervlakte van jouw terras goed in de gaten te houden. Voor een klein terras of balkon raden wij je aan om een Compacte Zweefparasol te kopen. Dit is de perfecte oplossing om schaduw te krijgen. Een ander groot voordeel van dit type parasol is het ook eenvoudig kunnen opbergen wanneer je op vakantie gaat of wanneer de koude maanden weer voorbij komen. 

Heb jij een groot terras? Dan heb je meerdere opties. Zo kun je kiezen voor een grote aluminium zweefparasol of een staande parasol met bijvoorbeeld een houten mast. Met de kleine staande parasols is het geen probleem om je ligbed of standstoel te plaatsen. de grotere zweefparasols zijn uitermate geschikt voor de wat grote loungesets. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Meer tuininspiratie